Damian's daily sodium intake is 1,000 milligrams (mg). One cup of milk contains 299 mg of sodium and one cup of coffee contains 261 mg of sodium. Which of the following inequalities represents the possible number of cups of milk m and cups of coffee c Damian could drink in a day to meet or exceed the recommended daily sodium intake from these drinks alone?
Since 1000 is the max value that we will be evaluating we will place this on the right side of the inequality and the variables (milk and juice) will be placed on the left side of the inequality. Since the value of 261 corresponds to the cups of coffee and the value of 299 corresponds to the cups of milk we can express these two variables in the following way: 261c and 299m respectively. Since Damian is consuming both coffee and milk both variables will need to tbe added on the left hand side of the equality like so 261c + 299m >= 1000. The greater than or equal to sign is used since the question is asking the amount that "meets or exceeds". You can think of meet and exceed in terms of equal to or greater than.
Rick has $8750.00 dollars in his checking account. He received from his job a check for $1,200.00 dollars and deposits the amount in his checking account. How much money does he have in his checking after the deposit?
Since a deposit means that the money has been added to the checking account we must use the addition formula to solve this problem. As a result we will take the money that was already in the account ($8750.00) and add to it the deposit he is making to the account ($1,200.00). $8750.00 + $1200.00 = $9950.00. $9,950.00 is the new amount in this checking account.
John has nine times as many quarters as nickels in her piggy bank. She has 32 coins in her piggy bank totaling $3.45 How many of each type of coin does she have?
Since John has nine times as many quarters as nickels you can represent the quarters in terms of the nickels. The resulting equation will be Quarter = 9*Nickels. Since one quarter equals 25 cents, x quarters equals x × 25 cents or 25x cents Since one nickel equals 5 cents, 9x nickels equals 9x × 5 cents or 45x cents. Since one 1 dollar equals 100 cents, 2.55 dollars equals 3.50 × 100 = 350 cents. Putting it all together, 25x cents + 45x cents = 255 cents 70x cents = 350 cents 70x cents / 70 cents = 350 cents / 70 cents x = 5. This gives us the number of quarters. Now we must solve for the number of nickels. 9x = 9 × 5 = 45 Therefore Jogn has 5 quarters and 45 nickels